Teknoloji

Aliens: Dark Descent ikonik bir oyun deneyimi sunmayı hedefliyor

 
Tindalos Interactive tarafından geliştirilen ve Focus Entertainment tarafından yayınlanan aksiyon, macera, taktik oyunu Aliens: Dark Descent, 20 Haziran’da geliyor. kendi ekibimiz ve bu kadromuzla birlikte karşımıza çıkan düşmanları yenmeye başlayacağız. Oyunda aksiyon, macera ve gerçek zamanlı taktiksel unsurlar olacak ve bu kapsamda çeşitli ataklar gerçekleştirebileceğiz. Bu tarz taktiksel oyunlarda yapacağımız her atak çok değerli olacak ve yapacağımız atakları önceden düşünmemiz gerekecek.
 
Takım tabanlı bir taktik oyunu
Oyunda bilim kurgu teması bizlere aktarılacak ve bu bağlamda farklı bölgelere gerçek bir adım atabileceğiz. Elimizde bulunan çeşitli silahlarla farklı düşmanları alt edebileceğiz, karşımıza çıkan düşman türlerinin nasıl saldırdığını öğrenip onlara karşı kendimizi koruyabileceğiz. Oyunda grup bazlı bir yapı olacak ve farklı karakterleri ekibimize katabileceğiz. Bu karakterlerin her birinin kendine has becerileri ve yetenekleri olacak ve bu karakterlerin kendileri için kullanabilecekleri çeşitli silahlar da olacak.
 
 
Öte yandan bu karakterleri farklı silahlarla donatıp düşmanlara karşı öne çıkarabileceğiz. Oyunda kurduğumuz bu kadro ile birlikte bölgeleri düşmanlardan temizleyebileceğiz ve bu bağlamda kendimize çeşitli kaynaklar sağlayabileceğiz. Oyunda gerçek zamanlı bir taktik sistemi olacak ve bu bağlamda aksiyonun içine daldığımızı görebileceğiz. Oyunda film serilerinden aşina olduğumuz çeşitli düşmanlar olacak ve bu düşmanları yenmek için çeşitli saldırılar yapabileceğiz.
 
Korkunç düşmanlarla mücadele etmeliyiz
Korkunç yaratıklara karşı hayatta kalmaya çalıştığımız bu yapımda farklı görevler yapmaya başlayacağız ve bu görevleri tamamladıkça yeni bölgelere adım atabileceğiz. Oyunda birçok farklı bölge olacak ve bu bölgelerin her birinin kendine has yapısı, dinamikleri ve düşmanları olacak. Bu bölgelerin yapısına göre kendi ekibimizle birlikte ilerleyecek, bölgeyi analiz edecek ve bölgedeki boşluklardan yararlanarak düşmanları ortadan kaldıracağız. Oyunda her zaman düşmanları ve üzerimize gelen düşman dalgalarını görebileceğiz ve onları yenmek için takımımızı ortaya koyabileceğiz.
 
 
Komutan olduğumuz bu yapımda takımı kontrol etmek, takımdaki karakterleri yaşatmak ve kullanmak bizim işimiz olacak. Hatta takımın her bir üyesini ayrı ayrı kontrol edebileceğiz, onları farklı yerlere taşıyabileceğiz veya düşmanlara karşı sürebileceğiz. Yani oyundaki tüm hakimiyet bizim elimizde olacak ve her detayı okuyabileceğiz. Bununla birlikte kontrol etmemiz ve takip etmemiz gereken bir takım unsurlar olacaktır.
Ekibimize liderlik edeceğimiz bu yapımda çevreyi keşfedip çeşitli kaynaklara sahip olacağız ve bu keşifle birlikte birçok silah elde etmiş olacağız. Bu silahları ekip üyelerimize dağıtabileceğiz, farklı malzemelerle donatıp daha güçlü hale getireceğiz. Bu nedenle oyun içerisinde çevreyi keşfetmek, bölgeyi keşfetmek ve bölge araştırması yapmak oldukça değerli olacaktır. Oyun içerisinde direkt olarak düşmanları ortadan kaldırmak ve farklı alanlara geçiş yapmak çok sıradan gelebilir ancak orta sahneler ile çevreyi keşfedip hikayeyi deneyimleyerek bu sıradanlık ortadan kalkacaktır.
 
Kendi plan ve stratejilerimizi oluşturabileceğiz.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda karşımıza çıkacak korkunç yaratıklara karşı kendi grubumuzu kurarak çeşitli karakterleri ve üyeleri ekibimize katabileceğiz. Bu grupla birlikte felaket getiren düşmanlara karşı kendimize çeşitli stratejiler oluşturabilecek, bu stratejileri düşmanlara karşı uygulayabilecek ve onları ortadan kaldırabileceğiz. Bu yaratıkları kuşatmak, köşeye sıkıştırmak ve temizlemek tamamen bizim işimiz olacak. Bu sebeple oyunda yapabileceğimiz farklı planlar ve stratejiler olacak. Her oyuncu bunları kendine göre inşa edebilecektir.
 
kalıcı bir dünya
Geliştirici ekibe göre Aliens: Dark Descent’te içine atıldığımız bu dünyayı etkileyecek birkaç öğe olacak. Bu eşyalarla yaptığımız işlemler aslında kalıcı hale gelecektir. Yani bir bölgede bulunduğumuz sırada çıkardığımız karışıklık veya çıkardığımız gürültü, ileride kaynağını bilmediğimiz bir canlının önümüze düşmesine neden olabilir ve bu davranışlarımızın sonuçlarının olacağını gösterecektir. Bu nedenle oyunda kendimizle ilgili inanç bölgeleri oluşturmak ve bu bölgelere güvenmek çok değerli olacaktır. Oyunda ne kadar inançlı ilerlemeye çalışırsak ve kendimizi ne kadar izlemeye başlarsak o kadar başarılı oluruz.
 
Karakterin sınıfı bulunacak
 
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi kendi takımımızı kurabileceğiz ve farklı karakterleri takımımıza katabileceğiz. Bu karakterlerin her birinin kendi sınıfı ve özelliği olacaktır. Burada takımımızı istediğimiz sınıfta birlikte özelleştirip kurabileceğiz. Dolayısıyla oyundaki bu tür mekanikler tamamen bizim özgür irademize bırakılmıştır. Yani oyundaki her karakterin sınıfını belirleyeceğiz, hangi sınıftan olabileceklerini seçebileceğiz ve yaratıklara nasıl saldıracağımıza karar vereceğiz.
 
teknoloji ağacı olacak
Oyunda yine hem seviye atlama hem de bir teknoloji ağacı yer alacak. Bu mekaniklerle birlikte hem karakterlerimizi geliştirebileceğiz hem de yeni teknolojilerle farklı becerilerin kilidini açabilecek ve karakterlerimizin level atlayarak güçlenmelerini sağlayacağız. Yani oyunda bir teknoloji ağacımız olacak ve bu ağaçla birlikte tekrar teknoloji ve becerilerin kilidini açabileceğiz.
 
 
Oyun bir kez daha benzersiz yeteneklere ve özelliklere sahip olacak. Bunları kullanmak ve karakterlerin bu özelliğe sahip olması çok değerli olacaktır. Yukarıda da belirttiğim gibi bu karakterlerin farklı becerileri, kilidini açabileceğimiz teknoloji öğeleri olacak ve bunların dışında bu karakterleri istediğimiz silah ve zırhlarla donatabileceğiz. Oyunda silah ve zırh alabileceğimiz çeşitli sistemlerin yanı sıra çevreyi keşfederek elde edebileceğimiz eşyalar ve daha fazlası olacak. Tüm bunlarla birlikte, ekibimizi güçlendirmeye ve bu güçlü dünyada hayatta kalmaya başlayacağız. Bunları yaparsak hayatta kalma şansınız daha da artacak ve düşmanları bu bölgelerden temizleyebileceğiz.
 
Kendi üssümüz olacak  
Öte yandan oyunda kendimize ait bir üssümüz olacak ve bu tepeyi geliştirmek için çeşitli kaynakları toplamamız gerekecek ve ardından birçok görevi yerine getirmemiz gerekecek. Bu görevlerden başarıyla ayrıldığımız sürece birçok ödül ve kaynağımız olacak. Bu sayede hem takımımızı hem de üstümüzü geliştirmek için çeşitli özelleştirmeler ve iyileştirmeler yapabileceğiz. Bu bağlamda geliştirdiğimiz altyapı ile birlikte daha güçlü bir grup oluşturabileceğiz ve bu grup güçlü yeteneklere sahip olacak.
 
Hikaye arka planda aktarılacak
 
 
Oyunda arka planda bize bir hikaye anlatılacak ve bu hikaye kapsamında bir salgın olduğunu görebileceğiz ve bu salgını ortadan kaldırmak için ekibimizin gönderildiği tecrübeyi göreceğiz. Bu hedef doğrultusunda oyundaki bu karanlık atmosfere ve ürkütücü dünyaya adım atabileceğiz, kendi grubumuzu kurabileceğiz ve bu bağlamda bu salgını durdurmak için elimizden geleni yapacağız.
Oyunda anlatılan bu hikaye orta sahneler ve çeşitli diyaloglarla bizlere aktarılmaya çalışılacaktır. Bu bağlamda oyunun hikaye konusunda bizi hayal kırıklığına uğratmayacağını ve güzel bir hikaye ile gerçek zamanlı bir deneyim elde edebileceğimizi düşünüyorum. Ancak oyuncuların her zaman yaptığı gibi beklentileri düşük tutmakta fayda var ve eğer keyifli bir deneyim yaşayabilirsek bu bizim için kazançlı olacaktır.
 
Üstten görünüm kamera perspektifi
 
 
Oyunun yukarıda bahsetmediğim bir diğer özelliği ise üstten görüş kamerası perspektifi. Oyundaki bu üstten görüşlü kamera perspektifi gerçekten oyunun dinamiğini ve mekaniğini değiştirebiliyor ve bu bağlamda farklı deneyimler elde edebiliyoruz. Oyunda bu kamera perspektifi ile kendi takımımızı daha iyi görebilir, kendi takımımızı koordine edebilir ve düşman bölgelerini daha iyi analiz edebiliriz. Bu kapsamda kameramızı sağa sola çevirerek çeşitli planlar yapabiliyor ve bu planlar dahilinde ekibimizi oraya yönlendirebiliyoruz. Bir bölgeye atıldığımızda, o bölgeyi ne kadar çok ararsak o kadar çok şey lehimize olabiliyor.
 
Karakterlerin ruh sağlığına dikkat etmeliyiz.
Stratejik unsurların ve taktik planların uygulanması gereken bu yapımda hayatta kalmak için elimizden geleni yapacağız ve bu kapsamda çeşitli planları devreye sokacağız. Oyunda askerlerimizin sağlığı çok değerli olacak ve onları her zaman kontrol altında tutmalıyız. Bu kapsamda askerlerle tek tek ilgilenip, kaynaklarımızı makul şekilde kullanıp, ekibimizin moralinin üst seviyede olmasını sağlayacağız. Oyunda her karakterin kendi ruh sağlığı sistemi olacak. Bu sisteme çok dikkat etmemiz gerekecek ve eğer bir karakter delirme noktasına gelmişse maalesef o karakterden umudumuzu kesmek zorunda kalacağız. Bu nedenle her karakteri ayrı ayrı ele almamız gerekecek ve bu bağlamda onun ruh sağlığını da kontrol altına almamız gerekiyor.
 
Oyunda her şey kalıcı olacak
 
 
Farklı strateji unsurları ve derin taktik planlarla üretimde bir gruba liderlik edebileceğiz ve kendimizi bu kıssaya kaptırmaya çalışacağız. Oyunda yapacağımız her atak büyük önem arz edecek ve oyunda kalıcı bir tamircinin bizleri bekleyeceğini söylemeliyim. Kalıcı mekaniğini anlatacak olursam: Oyunda bir karakter ölürse o karakter dirilmeyecek ve başka bir karakterle devam etmek zorunda kalacağız. Yani oyunda yapacağımız her saldırı aslında kalıcı olarak bu dünyaya bağlı olacak ve bir daha değiştirilemeyecek. Bu, oyuncuları zorlayacak ve daha çok düşündürecek bir mekanik olacak. Bu nedenle bu mekaniğin bizi daha stratejik düşünmeye sevk edeceğini söyleyebiliriz.
Yukarıda da belirttiğim gibi her karakterin kendine has becerileri ve yetenekleri olacak. Onları almak adettendir, bu yüzden oyunda ilerlememiz ve bazı görevleri tamamlamamız gerekecek. Oyunda onlarca özellik olacak ve bu uzmanlıkların her birini kendi karakterimize dahil edebileceğiz. Oyunda her karakterin kendine has yetenekleri olacak ve her karakterin kendine has silahları olacak. Yani oyunda karakterimizin direkt olarak silahlandığını görebileceğiz ve her karakterin kullandığı silahlar farklılık gösterebilecek.
 
 
Aliens: Dark Descent’te karakterlerin seviyesini yükseltip güçlendirebileceğiz. Bu bağlamda onları birçok göreve götürebileceğiz ve ne kadar çok düşman yenersek o kadar çok seviye atlayabileceğiz. Seviye puanı kazanmak için oyundaki görevleri tamamlamaya başlayacağız ve hikaye boyunca ilerlememiz gerekecek. Ayrıca ne kadar çok düşman öldürürsek o kadar çok seviye puanına sahip olabiliriz ve o kadar güçlü oluruz.
 
Genel oyun dinamikleri
 
Genel olarak özetlersem oyunda kendi üssümüzü ve kaynaklarımızı toplayabileceğimiz bir sistem olacak. Bu üssü geliştirerek yeni teknolojilerin kilidini açabileceğiz ve grubumuzu daha da güçlü teknolojilerle donatabileceğiz. Oyundaki her karakterin kendine has özellikleri ve becerileri olacak. Oluşturduğumuz bu ekiple birlikte bu yetenekli üyelerimize gerçekleri düşmanların üzerine gönderebileceğiz. Oyunda her karakterin kendi sınıfı olacak ve bu sınıflar sayesinde benzersiz yetenek ve özelliklere sahip olacak. Bu kapsamda istediğimiz karakter ve sınıfı kendi takımımıza dahil edebileceğiz ve bu sayede çeşitli görevler yapmaya başlayacağız.
 
buhar sayfası
 
 
 
Öte yandan oyunun Steam sayfası açık ve dilerseniz oyunu Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün oyundan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca oyunun ön siparişlerinin açık olduğunu, oyunun Steam’deki ön sipariş fiyatının ise 550 Türk lirası olduğunu görebiliyoruz. Bu çetin dünyada kaynaklarımızı yönetip kendi üssümüzü kurabileceğimiz, grubumuzu oluşturabileceğimiz Aliens: Dark Descent, 20 Haziran’da oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyuna bir göz atabilir ve deneyebilirsiniz.
 
Oynanış fragmanı
 
 

bakirkoy-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Bağcılar eskort kızlar
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort