Yaşam

Limonlu sarımsaklı tavuk tarifi, nasıl yapılır?

Tavuk yemekleri sofralarımızın vazgeçilmezlerinden biridir. Tavuk bazen tek başına bir ana yemek olurken bazen de bir yemekte lezzet ortağı olarak karşımıza çıkıyor.

Limon Sarımsaklı Tavuk TanımıÖte yandan klasik tavuk tanımlarından farklı olarak tamamen kavrulmuş baharat ve soslarla marine edilmiş bir lezzettir. Limon Sarımsaklı Tavuktavuğu sevmeyenlere bile tavuğu sevdirecek, sofralara lezzet katacak bir tanımdır.

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK NASIL TANIMLANIR?

Limon Sarımsaklı Tavuk Tanımı Bunu yapmak için öncelikle tavuk budundaki fazla yağlı deri kesilir. Her tavuk bacağını kaplayacak kadar limon dilimi kesin. Kırmızı soğanlar da aynı şekilde halka halka doğranır.

Yüksek sıcaklıkta ısıtmak için fırın açılır ve tavuklar tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırılır. Ocağın üzerine fırına dayanıklı yapışmaz bir tava yerleştirilir. İçine tereyağı ve zeytinyağı eklenerek ısıtılır. Tavuklar derili tarafı alta gelecek şekilde tencereye dizilir. Her yüzey 5 dakika kızartılır.

Kızaran tavuğa sarımsak, soya sosu ve limon suyunu ekleyin. Limon ve soğan dilimleri tavukların üzerini kapatacak şekilde yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırına verilir ve 25 dakika pişirilir.

İşte tavuk yemeklerinize farklı bir tat katacak limonlu sarımsaklı tavuk tarifi…

LİMONLU SARIMSAKLI TAVUK TARİFİ



4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Limonlu sarımsaklı tavuğun tanımı için araçlar;

  • 4 adet kemikli ve derili tavuk budu,
  • Orta uzunlukta halkalar halinde dilimlenmiş 1 kırmızı soğan
  • 4 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 adet halka halka dilimlenmiş limon,
  • 4 çay kaşığı soya sosu,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Kekik, karabiber ve tuz

Limon sarımsaklı tavuk nasıl tanımlanır?

Aşama 1

Limon Sarımsaklı Tavuk Tanımı Bunun için önce fırını 205 derecede çalıştırın. Ocakta fırına girebilecek yapışmaz bir tava alın. 1 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve orta ateşte ısıtın.

Adım 2

Tavuk butlarını damak zevkinize göre kekik, karabiber ve tuzla tatlandırın. Tavuk budu derisini tavanın dibine gelecek şekilde tavaya koyun ve 5 dakika pişirin. Pişen tavuk budu ters çevrilip 5 dakika daha pişirilir.

Aşama 3

Tavuklar pişince aynı tavaya 4 diş kıyılmış sarımsak, 4 yemek kaşığı soya sosu ve 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin. 1 adet dilimlenmiş kırmızı soğan ve limon dilimlerini tavuk butlarının üzerine yerleştirin. Tavayı fırına koyun ve 25 dakika pişirin. Tavuklar istediğiniz gibi kızarınca ocaktan alın.

Adım 4

fırından çıktı limonlu sarımsaklı tavuk Servis yapmadan önce 10 dakika dinlendirin. Tavadaki sosu tavuk budu üzerine dökün ve servis yapın.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Bağcılar eskort kızlar
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Ataşehir Escort
Kemer Escort
Ümraniye Escort
Kuzguncuk Escort
Konaklar Escort
Beştelsiz Escort
75. Yıl Escort
Reşadiye Escort
Yavuz Selim Escort
Orta Escort
Kızılcaali Escort
Zerzavatçı Escort
Fikirtepe Escort
Orhangazi Escort
Firuzköy Escort
Kuzguncuk Escort
Barbaros Hayrettin Paşa Escort
Üsküdar Escort
Yayla Escort
Celaliye Escort
Sümer Escort
Şuayipli Escort
Çeliktepe Escort
Yeni Mahalle Escort
Demirkapı Escort
Soğanlık Yeni Escort
Sultantepe Escort
Topkapı Escort
İmrenli Escort
Kocatepe Escort
Kartaltepe Escort
Çamlık Escort
Koca Mustafapaşa Escort
Barbaros Escort
Turgut Özal Escort
Beyciler Escort
Yayalar Escort
Yeni Escort
Şamlar Escort
Firuzağa Escort
Akpınar Escort
Aşağı Dudullu Escort
Yamanevler Escort
Paşaköy Escort