Haber

Eskişehir’de Kasap Uyarıyor: Etler Buzdolabında Çözülmeli

Eskişehir’de kasaplık yapan esnaf Kadir Şen, sıcak havalarda buzluktan çıkartılan etlerin daha çabuk çözündüğüne dikkat çekerek malzemenin bozulmaması ve bakteri üretmemesi için tüketilmeden 1 gün buzdolabının soğutucu kısmında bekletilmesi gerektiğini söyledi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yurt genelinde olduğu gibi Eskişehir’de de hava sıcaklıkları her geçen gün yükseliyor. Sıcak havalar nedeniyle açıkta kalan gıdalar daha da çabuk bozulurken, buzluktan çıkartılan etlerin dışarıda çözdürülmesiyle ilgili konuşan kasap Kadir Şen vatandaşları uyardı. Çözünmesi için çıkartılan etlerin mutfak tezgahına konulmasının yanlış olduğunu ifade eden Şen, bazı zamanlarda bu süreci hızlandırmak için gıdanın güneşin altına konulmasının ise sağlığa zararlı durumlar meydana getirebileceğini belirtti. Etin çözünmesi için yenmeden 1 gün önce buzluktan çıkarılıp buzdolabının soğutucu tarafına konulmasını tavsiye eden kasap esnafı, tüketilmeyecek parçaların bozulmaması için buzlukta muhafaza edilmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

“Etin buzluk yerine soğutucu tarafta, yani yine buzdolabının içerisinde çözünmesi lazım”

Kasap Kadir Şen, “Malum hava sıcaklıkları yükseliyor. Dolaptan çıkarttığımız kıyma ve etler daha çabuk çözünüyor. Vatandaş buzluktan çıkan eti genellikle dışarıya çıkarır ve mutfakta çözdürmeye çalışır. Bu yanlış bir şey. Etin buzluk yerine soğutucu tarafta, yani yine buzdolabının içerisinde çözünmesi lazım. Mutfak taşına koyduğumuzda et bakteri üretmeye başlar. Dolapta çözündüğü zaman bakteri üretmez, daha sağlıklı olur. Daha hızlı çözünsün diye güneşin altına koyanlar da var ama ondan sonra et sağlıklı olmuyor, çeşitli hastalıklar geliyor. Mesela yarın et yiyeceksen bu geceden onu çıkarıp dolabın soğutucu kısmına koyman lazım. Bir gün önceden bu yapılırsa daha sağlıklı olur” dedi.

“Tüketmeyeceğimiz et mutlaka buzlukta durmalı”

Sıcak havalarda kullanılacak kadar etin buzluktan çıkartılması gerektiğine vurgu yapan Şen, “Mesela yarım kilo kıyma ve kuşbaşı et dolabın soğutucu tarafında durabilir. Burada en fazla 3-4 gün dayanırlar. Tüketmeyeceğimiz et mutlaka buzlukta durmalı. Soğutucu kısımda çok bekleyen et renk kaçırır. Bir süre sonra da kanını akıtır, kokmaya başlar. Kısacası, ihtiyacımız olan eti buzluğun dışında bekleteceğiz. Ayrıca etleri poşette değil, mümkün olduğu kadar tabağa koyup üzerine streç çekerek muhafaza edeceğiz. Etleri poşete koyduğumuz zaman daha çok bakteri üretiyor, bu da dayanma süresini azalıyor” şeklinde konuştu. – ESKİŞEHİR

habertatvan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kaliteli, türbanlı Bağcılar eskort kızlar
Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Ataşehir Escort
Kemer Escort
Ümraniye Escort
Kuzguncuk Escort
Konaklar Escort
Beştelsiz Escort
75. Yıl Escort
Reşadiye Escort
Yavuz Selim Escort
Orta Escort
Kızılcaali Escort
Zerzavatçı Escort
Fikirtepe Escort
Orhangazi Escort
Firuzköy Escort
Kuzguncuk Escort
Barbaros Hayrettin Paşa Escort
Üsküdar Escort
Yayla Escort
Celaliye Escort
Sümer Escort
Şuayipli Escort
Çeliktepe Escort
Yeni Mahalle Escort
Demirkapı Escort
Soğanlık Yeni Escort
Sultantepe Escort
Topkapı Escort
İmrenli Escort
Kocatepe Escort
Kartaltepe Escort
Çamlık Escort
Koca Mustafapaşa Escort
Barbaros Escort
Turgut Özal Escort
Beyciler Escort
Yayalar Escort
Yeni Escort
Şamlar Escort
Firuzağa Escort
Akpınar Escort
Aşağı Dudullu Escort
Yamanevler Escort
Paşaköy Escort